18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Staţia de pompieri Vânju Mare s-a deplasat ieri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă un ofiţer şi 5 subofiţeri, în oraşul Vânju Mare, pentru asanarea a trei fântâni publice, aparţinând domeniului public al primăriei. Asanarea s-a efectuat cu ajutorul ejectorului de ape mici, la o adâncime de circa 18 m.
Tot ieri, Pichetul de pompieri Strehaia s-a deplasat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi 6 subofiţeri, în comuna Brezniţa de Motru, pentru asigurarea măsurilor p.s.i. la un transformator electric de joasă tensiune, montat pe un stâlp ce aparţinea de S.C. CEZ Distribuţie S.A, la care s-a produs un scurtcircuit. Intervenţia s-a încheiat  fără evenimente.
Se continuă lucrările pentru deblocarea DN 57, km 35+500, între localităţile Dubova – Sviniţa, circulaţia rutieră rămânând blocată în ambele sensuri de mers. Până la înlăturarea tuturor evenimentelor negative produse de alunecarea de teren, intervenţia la situaţiile de urgenţă produse în localităţile Sviniţa, Eibenthal şi Baia Nouă este asigurată de subunitatea din Moldova Nouă aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al jud. Caraş-Severin.
Astăzi, la orele 22.00, Detaşamentul de pompieri Dr. Tr. Severin va organiza şi desfăşura o aplicaţie tactică de stingere a unui incendiu, la Motelul Continental de la Gura-Văii. Se va simula un incendiu izbucnit la o cameră de cazare  a motelului, cu pericol de propagare la întreg obiectivul. Garda de intervenţie a detaşamentului de pompier, va interveni atât pentru salvarea unei persoane, intoxicată şi rămasă în interiorul motelului, în imposibilitatea de a se evacua, cât şi pentru stingerea incendiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS